BLOGGEN SOM FÖRSVANN…MEN NU ÄR TILLBAKA

Som bekant flyger tiden för det mesta iväg. Senast jag gjorde ett inlägg här var i februari! Hektisk vår och en lite omtumlande början på sommaren är förklaringen till frånvaron. Jag tycker dock att det är så roligt och utmanande att blogga, att nu vill jag försöka på nytt. Så har ju jag och Weronica påbörjat ett gemensamt projekt, @baravackrating, där vi vill inspirera till att välja vintage och klassiker att leva länge med. Vi är precis i startgroparna, och det ska bli spännande att se hur vi kan utveckla det hela. Det är höst i luften, ett överdåd av mognad i trädgårdarna, och sprakande färger på ingång! Vad bättre än att fira in hösten med ett mustigt mönster från evigt klassiska Marimekko? Underbara Rosarium är höstnyhet hos det finska företaget.

 

Önskebox med favoritdeckare – den här har jag velat ha sedan den kom ut 2011. Favoriten Dorothy L Sayers fyra bästa deckare med Lord Peter och Harriet Vane samlade i vacker förpackning. Jo, nu ska det väl bli  lite läsa av om kvällarna. Att krypa ner tidigt i sängen med något gott och lite blädder är höstmys extra allt.

 

Jaha, är man redo för det här? Som 70-tals barn känner jag alltför väl till manchester. I alla upptänkbara bruna och orangea nyanser. Min barnvagn var i chokladbrun manchester med gul insida. Jag tycker dock om strukturen och den lite skimrande ytan. Åhlens har tillsammans med modemagasinet Styleby tagit fram en kollektion höstkläder. Min favorit blev den här jackan. Jag får lite bohemisk konstnärskänsla à la brittiskt 30-tal – som taget ur en Miss Marple film. En sidenscarf om håret, vida byxor, röda naglar och några bärnstenshalsband till den blir hur snyggt som helst! Jackan finns att köpa här.  

Lagom till det nästan är mörkt om kvällen börjar en ny serie; Timjan, tupp & tårta med bland andra Lisa Lemke och Zeina Mourtada. Modern hemkunskap för vuxna – ja varför inte! Jag bänkar mig ikväll klockan 20.

 

Välkommen höst!

signature

2 comments

  1. Så roligt att du är tillbaka ❤️ Kul att du tog upp tyget från marimekko som jag suktar efter. Kan månne bli en duk? Lycka till önskar jag dig och Weronica, så spännande med samarbete!

    1. Hej Sara! Tack gulliga du 🙂 Tyget är fantastiskt – skulle bli en underbar duk. Vi trivs ju bra ihop, så det är roligt, lite svårt och mycket inspirerande att göra något tillsammans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *