BARA VACKRA TING: TRISS I GULD

THINGS WE LOVE: Vilken showstopper! Filmfestivalen i Venedig må vara över för den här gången, men den här klänningen glömmer i varje fall inte jag i första taget. Axelvaddar à la Krystle Carrington, och paljetter så långt ögat kan se. 80-talet goes 2018. För er som inte känner till Krystle och tv-såpan Dynastin, kan detta åtgärdas genom ett klick hit. Natalie Portman ser fantastisk ut i denna GUCCI skapelse.

VINTAGE:  Dags att plocka fram mina guldfåglar igen och hänga upp i fönstret där de glittrar i ljuset. Plockade ner dem nu under sommaren när rullgardinen hissades upp och ner dagligen i värmen. Det är så lätt att de slår mot fönstret då. Jag kommer aldrig att tycka att guld eller mässing är ute – det är klassiskt! Formgivna av Kjell Blomberg för Gullaskrufs glasbruk gissningsvis under 50-talet. Jag har även sett dem i klarglas, rött, grönt och blått – tänk så vackert att blanda några olika i en grupp att hänga upp. 

INSPIRATION: Igår var det soligt och sensommarvarmt – idag regnar det horisontellt, smattrar och viner runt knutarna. Det är läge för säsongens första brasa, och visst kikar man nu efter belysning, textil och mattor som kan ge ljus,värme och myskänsla till hemmet. Här har finska Artek skapat en inbjudande miljö; både serveringsvagnen och den guldfärgade pendeln Golden Bell som ursprungligen formgavs av Aino & Alvar Aalto för Savoy restaurangen i Helsingfors 1937, skulle jag kunna tänka mig. Vackra såhär i en klassiskt finsk sparsmakad miljö, men jag ser även hur fint de båda hade gjort sig i en mer eklektisk inredning. Lampan har jag habegär efter – som så mycket annat.

Allt som glimmar är väl ändå guld!

signature

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *