BARA VACKRA TING: ROSA I OKTOBER

Nog är det höstens färgfyrverkeri med alla sprakande träd och sensommarens mustighet som dröjer sig kvar i sinnet och gör att man just nu är extra mottaglig för starka färger – gärna blandat hejvilt. Oktober brukar ju även kallas den rosa månaden då vi särskilt uppmärksammar cancer med kampanjer märkta med rosa bandet på allt från livsmedel till det lilla bandet vi bär på oss. Alltid viktigt att stötta – inte bara en månad om året. Jag har  varit svag för färgen rosa i alla dess olika nyanser så länge jag kan minnas. När jag var liten hade mitt rum gammalrosa vävtapeter med matchande mjuk heltäckningsmatta. Japp, det var förstås tidigt 80-tal. Numera plockar jag lite fegt mer in färgen som accent, och nyanserna varierar med årstid. Kanske därför som jag kände för en pink overload här 🙂 Vi börjar med nyheten att det äntligen är dags för ett nytt kostymdrama när brittiska ( what else ) Vanity Fair drar igång på SVT1 nu på lördag! Här bjuds det givetvis på intriger, kärlek och förvecklingar i överdådigt färgstarka miljöer. A must!

Ja tack  –  en liten nätt GUCCI Marmont väska i hallonröd sammet! Finns till exempel här Vi blundar för prislappen.

Jag kan absolut drömma om en rosa soffa, och då får det gärna vara Carl Malmstens Samsas soffa. Här klädd i ett grovt gammalrosa ulltyg. Detta begagnade exemplar sålt via Bukowskis.

Mina naglar har fått vila från lack ganska länge nu, men med hösten kommer längtan efter de djuprosa och röda nyanserna, och Chanel är alltid en favorit. Just det här lacket har jag redan; Rose Prodigious som är mellan hallonrosa och vinrött i nyans med lite guldstänk i. Supersnyggt!

Weronica fegar inte! Hon sätter samman så många läckra detaljer i knallig cerise. Inspirerande för mig som kanske ska börja leta efter färgen på mina vintage rundor för att få in mer vavawoom här hemma 🙂

Vi kan erkänna att vi börjat prata om det sådär vagt även om det känns lite tabu, men faktum är att veckorna rusar på som vanligt, och snart närmar sig november och då även tankarna på stjärnor i fönstren och hyacinter på rad. Paradblomman är nog ändå amaryllisen, och är man både nyfiken och aningen kräsen är det en fördel att köpa lösa lökar och plantera själv. Det behöver man i så fall göra nu! För att få chans på blomning till advent och jul är det i mitten av oktober de ska ner  i jorden. Det finns så många sorter att köpa lösa som man inte brukar hitta färdigplanterade; Nymph, Benfica, Rilona samt Apricot Parfait är några av mina favoriter. Glöm inte heller att amaryllislökar går att spara år från år! Bulbs.se har ett fint sortiment. Så skulle jag gärna hitta en Purple Rain som på bilden – den ser magiskt vacker ut. Bild från Pinterest.

Remember to always think pink!

signature

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *