Rosa!

Jag har alltid varit svag för rosa; det är en färg som i alla dess nyanser lockar mig. Jag dras till den som ett bi till en blomma. Samtidigt strävar jag alltid efter balans så det inte blir för gulligt, för det är inte min stil. Just nu ser jag rosa överallt, och det känns som att jag skulle vilja ha en boudoir à la Marie Antoinette för att ta mig genom vintern. Att då se Kirsten Dunst med sin vackra mage i denna blommiga drömbild för amerikanska Rodarte ger väl en vårkick om någon! Bara att zooma in och njuta.

Rosablommande körsbärsgrenar på bonbonjär från Royal Copenhagens nya vårkollektion – ljuvligt.

Fint bokomslag på en av titlarna i Penguins nya serie med nytryckta verk av ”glömda” kvinnliga författare.

Ljuva pastelltoner på Alphonse Muchas vackra plansch – på lördag öppnar en utställning om denne tjeckiske Art Nouveau konstnär på danska ARKEN Museet strax utanför Köpenhamn.

En av mina absoluta favoritkakor är mjuk kaka med citron och vallmo – när nu Linda Lomelino gör en variant med blodapelsin istället där glasyren blir ljusrosa, ja då vet jag ju vad vi ska fika på i helgen!

Precis när jag har känt mig lite trött på den här tapeten som vi har i hallen, visar ST hur snyggt det är med mörkt trä som kontrast till det pastelliga och ängsljuva. Kanske dags att hitta snygga trädetaljer att tuffa till det lite med. Det är ju faktiskt väldigt trevligt att mötas av en blomsteräng så fort man öppnar ytterdörren.

 

Välkommen februari!

signature

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *