veckans sista dag

Som vanligt har helgen blixtrat förbi och jag har inte gjort allt jag hade tänkt mig i trädgården – läs rensa bort vissna sommarblommor och ogräs.Det är så svårt att känna motivation när det inte längre är tjugo grader varmt och sol. Jag övar mig på att blunda lite och tänka nästa helg blir det nog av. Istället har jag haft en gryta puttrande på spisen, vilket förutom att det blir så väldigt gott, gör att man får hålla sig hemma en stund och inte flänga iväg så som det lätt annars blir. Så efter färdig gryta och barnkalas på lekland – pust – kändes det helt rätt att komma hem precis i skymning och tända ljus, raggsockor på och sätta igång fjärrvärmen. Har kämpat emot hela veckan, för jag som älskar att vara barfota ser det som ett nederlag att ta på strumpor och köra igång element. Resten av familjen har dock beklagat sig, så idag var det dags! En brytpunkt i årstiderna.ljus3

Under den mörkare årstiden tycker jag mycket om skymningen – enligt mig den vackraste tiden på dygnet att tända upp i ljusstakarna. Smutsiga fönster och dammråttor kamoufleras tacksamt, men ljuset är tillräckligt för att jag fortfarande kan känna mig pigg och njuta av omgivningen.När mörkret kommer är det oftast mössa på! ljus2En vecka med ny kreativ miljö är snart slut och jag riktar ett stort tack till alla Er som tittat in och gett varma kommentarer både här och på Instagram – det värmer lika fint som ljusen på spiselhyllan.

signature

One comment

  1. Visst är det något alldeles speciellt med skymningsljuset. Det känns speciellt värdefullt nu när man så väl vet att mörkret kryper allt närmare på kvällarna. Vackert på din spis – den där kannan har stått på min önskelista länge nu. Vore inte helt fel att springa på den. Hoppas att du får en fin start på veckan, Jenny!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *