Från auktion: matplats

 

hd_item_497461_828e00a37blyfa2

Att kika runt på auktionshusens utbud är en av mina favoritsysselsättningar. Det är inte så ofta jag handlar där, men man får mycket inspiration och kunskap att ta med sig. Nu när årstiden svängde på riktigt och trädgårdsmöblerna står ensamma där ute och väntar på att komma in i garaget, faller blicken på matplatsen inomhus istället. Inga stora förändringar ska göras, det skulle möjligen vara en annan typ av lampa över bordet. Jag är glad för att tända ljus och då är det bra med en lampa som ej är gjord av plast eller textil. Vi har precis återanvänt ett matbord som stått i källaren sedan vi flyttade in för tre år sedan. Ett klassiskt teakbord med flera iläggsskivor, och det lyfte liksom köksplatsen med sin smäckra form och varmt bruna nyans. Fast ovan matbord har också sin charm.bla-eld1

 Kina pendeln av Bent Karlby skulle sitta fint liksom något ur den annars så Blå Eld – den röda glasyren liksom den grå är betydligt svårare att hitta än blå och vita delar, men visst är den läcker? Jag är så glad för de skålar och fat jag ärvt från farmor, och vi använder dem dagligen. Danska stolar önskar jag mig alltid, och helst ska det vara som de här, med fint slitage, så att varje stol är lite olik den andra. Hans Wegner brukar kallas stolarnas mästare, och han har sannerligen ritat en del, mer än 500 stycken!

wegner

Så är det ju det här med tekoppar, eller kaffekoppar också för den delen, men som tedrickare tittar jag alltid efter de större kopparna och tycker ofta att de är lite vackrare – man får liksom lite mer av allt. Skåpen här hemma bågnar men modellen Golden Sun av Sigvard Bernadotte hade jag gärna gjort plats för. Håller alltid utkik efter den. En dag kanske de står där på loppis hyllan och väntar på mig. golden-sun

signature

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *