Chanel,Churchill,Manolo och ögongodis

Haute couture visningarna är i full gång i Paris  – detta spektakel i överdåd som visar på fantastiskt hantverk och i bästa fall även vackra plagg. Hos Chanel var det underbart fluff, trädgårdstema och hur mycket rosa som helst – fint ögongodis i slutet av januari!

Vilken film jag ser mest fram emot just nu? Darkest Hour förstås. Med favoriten Gary Oldman i rollen som Winston – denne kontroversielle och tydligen ständigt aktuelle statsman. Flertalet filmer har spelats in det senaste året om denne bullrige herre, men Darkest Hour ger mig högst förväntningar. Vi åkte till Churchills lantegendom Chartwell i Kent när vi semestrade förra sommaren, då mannen är något nördig ( host! ), och sådana besök genererar ofta ett fördjupat intresse, så även för mig. Med Kristin Scott Thomas, Lily James och Joe Wright ( Pride & Prejudice! ) som regissör känns den redan som en klassiker, och jag hoppas på en skildring av Winston som ser bortom den etablerade schablonbilden.

Apropå rosa – den här väggbonaden formgiven av Ann- Mari Forsberg för AB Märta Måås Fjetterström är inget annat än fantastisk. Lycka att få njuta av en sådan hemma på väggen! Via The Apartment.

Veckans bästa på Netflix  – dokumentär om och med Manolo Blahnik, de höga klackarnas mästare och vad hade Sex and the City varit utan tjejernas ständiga suktande ( vilken marknadsföring! ) efter dessa skönheter. Att herrn på bilden designar alla skor själv visste jag inte, och vilka fantasifulla, vackra och  burleska skapelser det blir. Dokumentären heter Manolo: The Boy Who Made Shoes For Lizards.

Äntligen en utställning på Louisiana som jag verkligen vill se! Kan till och med vara värt att trängas med en massa andra premiärhelgen för att se Picassos keramik. Öppnar nästa fredag den 1/2.

Ögongodis igen – dessa blomsorter och färger. Åh, jag längtar efter trädgårdsbuketter som denna! Bild från Becky Crowleys Instagram – hon arbetar med att odla snittblommor till Chatsworth House, där för övrigt scener till filmen Pride & Prejudice jag nämnde ovan spelades in.

Nu är tiden på året då funderingarna och planerna för den där brun-slaskiga plätten utanför fönstren som på vår och sommar kallas för trädgård, börjar spira så smått igen. Bokförlagen börjar fresta med nya boksläpp under vårvintern. Ett av dem är en kär favorit, nämligen Hannu Sarenström som på Nordstedts kommer med en ny kokbok – den här gången vegetariska recept, som kanske kan inspirera till alla dessa val man står inför som ivrig och hagalen odlare med begränsad yta. På samma förlag kommer även boken Odlarliv, skriven av André Strömqvist & Andreas Graveleij, som tillsammans driver Kniva Trädgård i en gammal lanthandel utanför Falun. Ett givet utflyktsmål om jag nu någonsin kommer till Dalarna!

 

Hoppas sista helgen i årets första månad blir en fin en!

signature

3 comments

    1. Hi hi, ja, det är jag ju 🙂 Samt dokumentär nörd. Fast jag erkänner ärligt att jag också är intresserad – lägg till det en kanske något osund dos anglofilia så har du mig i ett nötskal 🙂
      Jag läste en väldigt bra biografi om Clementine – rekommenderas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *