Önska sig kan man alltid

Jag tycker om att göra listor – fast det är mest lite småtråkiga men behjälpliga kom ihåg listor som tar en genom vardagen. Desto roligare att då göra en lista med bara sånt jag har haft i tankarna eller som man får upp ögonen för när man bläddrar genom bildflöden. Jo, jag vet – ovan aprikosrosa färg syns överallt, och på alla möjliga produkter, tillsammans med andra smutsiga pasteller. Jag som alltid varit svag för rosa, tycker den är jättefin. Fast jag vill hellre kombinera med starkare färger som rött och blått. Ett bäddset i färgen pion från Hemtex skulle jag bli glad för.

Nu önskar jag mig inte en massa godis, men väl ett besök hos Sömods Bolcher i Köpenhamn, karamellernas ultimata butik, där man sedan generationer gör gotter för hand på de finaste råvaror. Många läckra sorter, både med och utan socker i fantastiska smaker. Dessa vill jag gärna ha på julens gottebord! Att åka till Köpenhamn i juletid är en kär tradition som jag helst inte vill missa. Hoppas vi får ihop det i år, när december fylls av olika åtaganden och weekend resa.

Botaniska planscher är alltid vackra –  denna med juligt granatäpple från danska Dybdahl sätter stäming just nu.

Tekanna till en person – så smart! När vi var i England i september, fick jag en egen liten kanna varje gång vi stannade för att fika. Klassisk modell och färg från Price & Kensington.

Svag som jag är för allt blad format önskar jag mig en tidlös nyckelring från Millesgårdens butik i favoritmaterilaet tenn.

Förr tyckte jag de var fula, nästan groteska. Nu ser jag hur levande Gunnar Nylunds chamotte vaser är, och jag tycker om den här modellen på vas. De finns i flera färger, och jag tror jag hade blivit glad för vilken som. Ofta bär den ömtåliga ytan på många nagg, men det gör kanske inte så mycket?

Jag övar mig på att emellanåt förflytta mig från de brittiska deckarförfattarna, även om jag tycker det är lite svårt. Fast Paris i juletid bör ju vara minst lika lockande, och Kommissarie Maigret är jag bekant med sedan tidigare. Lite helgläsning vill jag bunkra upp med!

Ja, Weronica, nu har även en ängel kommit fram hos mig – inspirerad av gårdagens inlägg hos dig. Så kunde jag inte låta bli att köpa några struvor – dessa så sköra och tunna kakor att de formligen smälter i munnen. Ett första prov på säsongens smaker, och nu har närapå halva november redan passerat – både märkligt och lite skönt tycker jag.

Hoppas veckan blir bra!

 

signature

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *