BARA VACKRA TING: TISDAGSMIX

VINTAGE London calling. Ja, London is always calling, men för mig alldeles särskilt den här årstiden. Det må vara brittsommar på ingående, men kvällarna är ju både tidiga, svala och mörka, och alltså som gjorda för soffmys. Jag har ett par second hand fyndade deckare igång som jag växlar emellan medan jag givetvis är påpälsad upp till öronen i ull. Nu har vi ju redan förkastat våra gamla telefonhytter i Sverige, men frågan är väl om någon ändå hade kommit på den här idén. Brittisk charm när man älskar den som mest. Bild ESgolondon.

EYES ON Bland nyheterna på NETFLIX dök filmen Jackie upp med Natalie Portman i rollen som Jackie Kennedy. Det blev aldrig av att jag såg den på bio, men känns som ett perfekt val en gräsänkekväll i oktober.

MY PRECIOUS Så var det kört igen. Som ni kanske vet är jag svag för dessa bulliga burkar från danska Perch´s Tea, och nu finns det en ”quiltad” variant innehållandes deras efterårsblanding med chai och kvitten. Mums! Kan man få hoppas att denna läckra burk dyker upp i fler färger?

EMBRACE THE SEASON Häftiga och vackra. Jag blir sugen på att odla, men himmel vilken plats de måste ta! Om man är något av en sucker för engelska hus på landsbygden, dahlior och en viktoriansk köksträdgård i sluttning ner mot the village church, så rekommenderar jag att man börjar följa Charlie McCormick på Instagram. Ett riktigt charmtroll med fantastisk trädgård och söta hundar i sällskap. Har inte vågat visa dottern den här bilden, för då börjar det väl tjatas om  Halloween pumpor med enorma proportioner.

INSPIRATION Weronica har skrivit om det bland annat här, och av de bilder jag sett ser det helt fantastiskt ut. Nationalmuseum slår upp portarna nu på lördag efter närapå sex års renovering. Jag kan tänka mig att det blir fullt hus där framöver, så kanske ska man vänta lite med ett besök. Det jag däremot redan nu bokar in är SVT:s K special på fredag; Nationalmuseum – ljuset återvänder. Producent är Li Pamp – det bådar gott i mina öron.

Fortsatt fin vecka!

signature

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *